Σύνολο 0,00 €
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Λογαριασμός
Παρακαλώ περιμένετε, σύνδεση ...
Δεν έχετε λογαριασμό? Εγγραφή
×
Βότανο Αρκοστάφυλλο NATURE'S GOLD

Βότανο Αρκοστάφυλλο NATURE'S GOLD

Άμεσα διαθέσιμο / 1 - 3 ημέρες
Κωδικός: 18505
2,00 €
Επιλέξτε Συσκευασία

Το αρκτοστάφυλο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της κυστίτιδας. Το κύριο συστατικό των φύλλων του αρκτοστάφυλου που επιδρά θετικά στην αντιμετώπιση της κυστίτιδας είναι η αρμπουτίνη (περιεκτικότητα μέχρι 17%). Η αρμπουτίνη μεταβολίζεται μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό σε υδρικινόνη (glucuronide και sulphate) η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Ο Αρκτοστάφυλος αποτελεί ουσιαστικά ένα φυσικό απολυμαντικό του ουροποιητικού και θεωρείται πάρα πολύ αποτελεσματικός στην περίπτωση αλκαλικών ούρων και της κυστίτιδας γενικότερα.

Τα φύλλα του Αρκτοστάφυλου περιέχουν μεταξύ άλλων μεθυλαρμπουτίνη, τανίνες (6-7%), φλενοειδή (myricetin, quercetin), αλλαντοϊνη και ρητίνη.

Η πρώτη μνεία του αρκτοστάφυλου ως φαρμακευτικού βοτάνου στην Ευρώπη αναφέρεται στον 12ο αιώνα. Κατά τον Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε ως διουρητικό βότανο. Ο Clusius το περιγράφει το 1601 και ο Gerhard το 1763 το συνιστά για φαρμακευτική χρήση. Ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα αναφέρει ότι οι κινέζοι το χρησιμοποιούσαν ως διουρητικό, για να θεραπεύσουν νεφρούς και προβλήματα ουροδόχου κύστης.

 

Πληροφορίες χρήσης ως Έγχυμα

Το έγχυμα είναι ο απλούστερος τρόπος επεξεργασίας των φυτών, ειδικότερα των φύλλων και των ανθέων, είτε για την παρασκευή των γιατρικών, είτε αναζωογονητικών και χαλαρωτικών ποτών. Κατά την παρασκευή του χρησιμοποιείται είτε ένα βότανο μόνο του είτε διάφορα βότανα μαζί και μπορεί να το πιει κανείς κρύο ή ζεστό.

ΒΗΜΑ 1: Σε ένα φλιτζάνι με φρέσκο βρασμένο νερό ρίξτε 1 κουταλιά του τσαγιού αποξηραμένο βότανο.

ΒΗΜΑ 2: Αφήστε για 5-10 λεπτά και καλύψτε το με ένα καπάκι για να γίνει η έγχυση. Αν θέλετε να γλυκάνει προσθέστε μία κουταλιά μέλι ή λίγη στέβια.

Ασφαλής Χρήση

Μπορείτε να λαμβάνεται 2 με 3 δόσεις την ημέρα.
Η διάρκεια χρήσης να μην υπερβαίνει το μήνα.
Δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις, ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μη λαμβάνετε από γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν και άτομα με υπέρταση, νόσο του Crohn, έλκη στομάχου, πεπτικά προβλήματα, νεφρικά προβλήματα ή ηπατικές νόσους

 

 

 

 

 

 

Θεραπευτικές ιδιότητες
Ουροποιητικό, Αντιμικροβιακό,

Επικοινωνία

Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey
Φίλτρα